Италијанска кухиња – веома једноставна и невероватно укусна

http://hulyaperde.com/rank/kupit-ekstazi-lsd.html http://telegra.ph/Kupit-Tramadol-Solnechnogorsk-04-16 СВЕТ, ИТАЛИЈА – Италијанска кухиња, која је саставни део живота у Италији, прилично је једноставна и укусна. Која је основа ове кухиње? Наравно макарони, како смо говорили у детињству. Или, како ћемо сада казати, паста. Шта још?

follow site img_0344

Парче доброг домаћег хлеба, парадајз, моцарела (пожељно буфало), мало маслиновог уља и свакако бели лук, бибер, босиљак и други зачини који расту на плодој земљи Италије. И, наравно, чаша црвеног вина да допуни оброк – савршено. Али, само чаша. О свему овоме ћемо посебно говорити. Данас ћемо започети са макаронима или пастом, како вам је лепше назвати.

 

img_0743

О пореклу овог производа говорено је много, али једна од верзија – арапско порекло – свима изгледа најприхватљивија. Италијани кажу да је све почело на Сицилији у деветом-десетом веку, када су тамо владали Арапи. Међутим, неки стучњаци јој дају још већу прошлост – до наше ере. У сваком случају, данас је свака италијанска провинција позната по својој пасти.

 

img_0741Почињемо нашу причу са Сицилије и из јужних делова Италије. На пример, у Кампанији обавезно треба пробати пасту – дужина макароне је од 4 до 5цм. Ти макарони су одличног укуса када су са сосом и када су запечени. Или тортиље – опет је дужина од 4 до 5цм, али преко саме макароне постоји спирала. Они су такође запечени и једу се са сосом – парадајз, бели, на пример од белих гљива.

 

img_0342

Пипете – још једна врста кратких макарона – запечених мало на крајевима – одличне су и са сирним сосом и са месом. Сада крећемо мало на север и идемо ка центру Италије. Емилија-Ромањ неће опростити ако се не пробају знамените фарфале – макароне у облику машница. Сосови поново могу бити веома различити.

 

Лигурија је позната по својим тестенинама – бевете са плодовима мора и сосом од парадајза. Дакле, ово је неопходно пробати. Ломбардија нуди најбољи фузили и челентани са сирним сосом и месом.

img_1298И на крају шпагети у свом класичном облику, онакве на какве смо навикли – класични капелини – танки, дуги и веома укусни. Јело од ових макарона са месом или сосом, или обоје, позната је кухиња северне Италије. Ово је, наравно, мали списак онога што, када су у питању тестенине, Италија може понудити.

 

img_1277

Италијани једу тестенину у сваком тренутку. И при томе су јако витки. У вези са овим постоји и шала да и сви остали народи јели пасту, али да им она леже хоризонтално у стомаку, те се складишти у куковима, док једино Италијанима паста у стомаку леже вертикално.

 

 

Апсоimg_1331лутно јединствено: италијанска паста је направљена од високо квалитетног брашна и кувана до врења. А, мало маслиновог уља свакако побољша укус пасте.

 

 

 

 

img_03661А, тек зачини и поврће… И то је одлична храна за ручак или вечеру.

 

 

 

 

img_0368

Поред тога, свеж морски и језерски ваздух, шетња и пливање у мору – није ли то оно што ми називамо здравим животом? Све се спрема једноставно, брзо,а што је најважније – једете најукуснију храну.