Нека живи поезија!

source site http://telegra.ph/Rossyp-v-YAltaosparivaetsya-04-08 СРБИЈА, БЕОГРАД – На данашњи дан 1876. године, рођен је истакнути српски песник и дипломата, Милан Ракић. Основну школу и гимназију завршио је у Београду, а правни факултет у Паризу. Био је ожењен Милицом, кћерком Љубомира Ковачевића.

follow url

В посольстве рф в аргентине нашли кокаин Ракић се угледао на француске узоре, највише на Гистава Флобера, био је одушевљен његовом стваралачком дисциплином и стилом. Објавио је свега 64 песме и неколико позоришних комада, јер није желео да се понавља и пише по сваку цену. И зато се све његове песме одликују највишим песничким особинама и представљају врхунац изражавања пеничке школе коју је основао Војислав Илић.

http://telegra.ph/Sp-rega-04-08 Своје прве песме објављује у „Српском књижевном гласнику“ 1902. године. Након тога је објавио још две збирке песама, које су веома добро прихваћене од стране публике и књижевне критике. Ракић је, заједно са Алексом Шантићем, обновио српску родољубиву поезију. Врло рано је престао да ствара.

Краснотурьинск купить Пыль Песничку награду „Милан Ракић“ сваке године додељује Удружење књижевника Србије.